HTML

Azt írja a...

Úgy látom, hogy itt, a periférián menthetetlenül belesüppedünk a saját kis közéleti mocsarunkba, miközben a világ ténylegesen fontos és - ha tetszik, ha nem - ránk is hatással bíró eseményeiről nem, vagy alig szerzünk tudomást. Ezen szeretnék kicsit segíteni és közzétenni néhány, általam fontosnak vagy érdekesnek tartott, az angolszász sajtóban megjelenő véleménycikk fordítását. A bejegyzések tehát nem feltétlenül tükrözik az én saját értékítéletemet, de azokat elolvasásra és meggondolásra érdemesnek tartom.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Külföldi véleményformálók véleménye

2021.08.22. 17:22 (F)ordító

Victor Davis Hanson: Ha Biden republikánus lenne, a Kongresszus már felelősségre vonta volna. Jól tennék.

Címkék: USA Afganisztán Biden

Biden azt ismételgeti, hogy kötötte őt Trump kivonási terve. Valóban?

Az elmúlt 20 évben az Amerika által nevelgetett afgán hadsereg, amely már korábban több ezres veszteségeket szenvedett, Kabul körülzárása során pár óra alatt elpárolgott. 

A sorkatonák nyilván úgy számoltak, hogy csekély esélyeik a premodern tálibokkal még mindig jobbak, mint a posztmodern USA függőségében harcolni – a nagyszabású sokszínűségre érzékenyítő programok ellenére. 

A táliboknál sokkal nagyobb erők, stratégiailag sokkal fontosabb helyeken fogják most kihasználni az ideológiailag vezérelt, de kiszámíthatóan alkalmatlan kormányt, a woke Pentagont és a politikailag felfegyverzett hírszerző szervezeteket. 

Miért ne, amikor Joe Biden elnök kidobta az amerikai palaolaj kitermelőket és a szaúdiakat – csak azért, hogy aztán a félidős választások előtt a gyűlölt olaj még nagyobb exportjáért könyörögjön a szaúdiaknál?

Miért ne, amikor Biden arra kéri Vlagyimir Putyint, hogy az orosz hekkerek legyenek egy kissé kevésbé vadak az amerikai célpontok kiválasztásánál?

És miért ne, amikor a saját hadseregünk a „fehér felsőbbrendűséggel” vív szélmalomharcot, miközben afgánok potyognak le az amerikai repülőgépekről, akik halálos kétségbeesésükben így akarnak eljutni egy állítólag rasszista országba?

Biden folyton azt ismételgeti, hogy kötötte őt Donald Trump korábbi elnök tervezett kivonulása.

Valóban?

 A szeszélyes Trump többször hangoztatta, hogy kész a légierőt alkalmazni az amerikai haderő védelme érdekében és kész lebombázni egy leendő iszlám kalifátust. A tálibok tudták ezt és csak akkor támadtak, amikor Trump már lelépett.

Biden azt állítja, hogy kötötte Trump döntése a kivonulásról és ezért őt nem lehet okolni az előre eltervezett távozás meggondolatlan kivitelezésért. Azonban hivatalba lépése óta Biden nem tett mást, mint lenullázta Trump egyezségeit: felborította az energiabérleti megállapodásokat, a Latin-Amerikával és Mexikóval kötött határrendészeti protokollokat és az olajvezetékekre vonatkozó szerződéseket.

Biden nem csak azt állította, hogy Trump gúzsba kötötte, hanem azt is, hogy ő megfordította a folyamatot, ezzel védve nem csak a saját visszavonulását, de annak katasztrofális módját is. Biden azt mondja, hogy nincs szabad akarata, miközben kitart amellett, hogy nem tenne másként, mint ahogy tett. 

Egy normális világban a vezérkari főnök és a védelmi miniszter lemondana. Túl régóta hallgatjuk a karrierista kérkedésüket, amellyel a klímaváltozást tűzték ki fő ellenségüknek. Túl régóta lobogtatják a kritikai fajelméleti bizonyítványaikat a Kongresszusnak. Túl régóta dicsekednek az állítólagos fehér felsőbbrendűek kiszórásával. Túl régóta vitatkoznak újságírókkal, miközben Twitter-háborúkat vívnak és rajzfilmszerű reklámokban bizonygatják saját woke-ságukat. 

Más szóval, bármiről és mindenről prédikáltak – kivéve arról, hogyan kívánják elkerülni az amerikai és a vele szövetséges haderők megszégyenítő katonai vereségét. 

A hírszerző és nyomozó ügynökségeink hasonlóképp gyanúsak erkölcsileg. John Brennan, James Clapper, James Comey és Andrew McCabe öröksége nem más, mint a CIA, az NSA és az FBI megbecsültségének megsemmisítése. 

A jelenlegi és a már visszavonult hírszerző lakájok és karrieristák éveket pazaroltak el az orosz „beavatkozás” hirdetésével. Megesküdtek, hogy Hunter Biden laptop-ügye orosz „dezinformáció” volt. 

Megfigyeltek és lelepleztek ügynököket, miközben kamaszokhoz illő összeesküvéseket szőttek egy hivatalban lévő elnök ellen. Mindez fontosabb volt a karrierjük szempontjából, mint figyelmeztetni az Afganisztánban növekvő veszélyekre. 

Az afgán összeomlás következményeként muszáj depolitizálni és lefegyverezni ezeket az elfajzott ügynökségeket és alkalmatlan intézményeket. 

Szimbolikusan kezdhetnénk azzal, hogy visszavonjuk az összes nyugdíjas vezető, tiszt és diplomata nemzetbiztonsági engedélyét, akik pártos elemzéseikkel járkálnak a tévékbe. 

A visszavonult és nyugdíjas nagykutyákat végre el kellene számoltatni, hogy megszegték-e a honvédelmi törvényt. Amikor négycsillagos tábornokok leckéztetik az országot azzal, hogy egy megválasztott elnök maga Mussolini vagy egy náci, de mélyen hallgatnak az elmúlt félszáz év legsúlyosabb katonai kudarcáról, akkor a hatályos törvények szerint el kellene veszíteniük a beosztásukat. 

A nyugdíjas tisztviselők számára, akik hadiipari cégek igazgatótanácsa és a Pentagon között ingáznak, 5 éves türelmi időt kellene szabni, mielőtt a Pentagon közbeszerzéseink labirintusában szerzett tudásukat a saját javukra fordíthatják. 

Ami Bident illeti, vesztes csapata azzal fenyegeti a győztes tálibokat, hogy illiberális voltuk miatt kirekesztik őket a nemzetközi diplomáciából. Nagyon valószínű, hogy a nők kivégzése közben a tálibok attól fognak félni, hogy nem látogathatnak el az ENSZ New York-i székhelyére. 

Biden semmibe vette a Legfelsőbb Bíróság döntését és úgy véli, helyes volt megszegni a törvényt. Vezetése alatt az amerikai határvédelem, a törvények egyenlő megtartása, a gazdaság, az energiapolitika, a bűnüldözés, a külpolitika és a fajok közötti kapcsolatok mind összeomlottak – nem több, mint hét hónap alatt. 

Ha Biden republikánus lenne, a jelenlegi demokrata többségű Kongresszus felelősségre vonná. És igazuk lenne. 

https://www.foxnews.com/opinion/biden-republican-democrats-congress-impeached-victor-davis-hanson

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirjaa.blog.hu/api/trackback/id/tr2116667324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.08.28. 03:28:31

Szánalmas színjáték...
süti beállítások módosítása