HTML

Azt írja a...

Úgy látom, hogy itt, a periférián menthetetlenül belesüppedünk a saját kis közéleti mocsarunkba, miközben a világ ténylegesen fontos és - ha tetszik, ha nem - ránk is hatással bíró eseményeiről nem, vagy alig szerzünk tudomást. Ezen szeretnék kicsit segíteni és közzétenni néhány, általam fontosnak vagy érdekesnek tartott, az angolszász sajtóban megjelenő véleménycikk fordítását. A bejegyzések tehát nem feltétlenül tükrözik az én saját értékítéletemet, de azokat elolvasásra és meggondolásra érdemesnek tartom.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Külföldi véleményformálók véleménye

2021.09.23. 20:35 (F)ordító

Szerkesztőségi vélemény: Biden Del Rió-i kudarca

Címkék: migráció USA

Válságot okozni szörnyű dolog.

A texasi Del Rióban látott hihetetlen jelenetek, amelyek során egy 15 ezer főt számláló menekülttábor alakult ki a múlt héten az Egyesült Államok területén, a Biden-kormányzat felelőtlen határvédelmi politikájának egyenes következménye. 

A kormány és támogatói a téves információk terjedését okolják azért, hogy haiti migránsok tömegével érkeznek Del Rióba, de valójában a helyes információk terjedtek: az, hogy valószínűleg bejuthatnak az USÁ-ba és sokuknak engedélyezni fogják az ott-tartózkodást is. 

Pontosan ez történik, a kormányzat minden félrevezetési kísérlete ellenére. 

A hét elején a belbiztonsági miniszter, Alejandro Mayorkas – akinek a feladatai között van az is, hogy átlátszóan hazug módon beszéljen a határbiztonságról – elutazott Del Rióba azért, hogy elmondhassa, a határ le van zárva. 

Nem számít, hogy a migránsok ezrével keltek át háborítatlanul a Rio Grandén, hogy eljussanak Del Rióba, hogy néhányuk oda-vissza ingázik az USA és Mexikó között ellátmányért, és hogy amikor amerikai földre lépnek, összeszámlálják őket, majd a híd alatt várakoznak, hogy formálisan őrizetbe vegyék őket. 

Mayorkas azt mondta, a migránsokat deportálják, de ez csak részben volt igaz. Egyeseket valóban visszaküldtek Haitibe, leginkább egyedülálló felnőtteket. Ugyanakkor egy amerikai tisztviselő szerint „nagyon-nagyon nagy arányban” engedik be őket az országba. Ezek a migránsok kapnak egy úgynevezett felszólítást, hogy jelenjenek majd meg a bíróság előtt, vagy egy még erőtlenebb figyelmeztetést, hogy jelentkezzenek be a bevándorlási hivatalnál. 

A Haitibe induló repülőjáratok miatt sok migráns inkább visszament Mexikóba, ahol a mexikói hatóságok – amelyek éppen másfele néztek, amikor a migránsok az USA felé tartottak – végre elkezdték Mexikó délebbi részei felé szállítani őket. 

Amikor a tábor a Del Rió-i híd alatt feloszlik, a kormány győzelmet fog hirdetni. De addigra migránsok hatalmas tömege jut be az Egyesült Államokba és a válság folytatódni fog. 

Idén mintegy 60 ezer migránst engedtek be az Egyesült Államokba felszólítás vagy figyelmeztetés mellett és további százezrek jutottak be az országba mindenféle hivatalos eljárás nélkül. 

A Trump-kormány hivatali idejének végére kiépített határrendészeti rendszer azon a felismerésen alapult, hogy a déli határon szinte az összes menedékkérelem hamis és azok benyújtóit nem szabad beengedni az Egyesült Államokba, még akkor sem, ha a kérelmüket elutasítanák, mert soha többé nem lehetne kitoloncolni őket. 

Ezért indultak olyan programok és vezettek be olyan hatósági intézkedéseket, amelyekkel arra akarták rávenni a migránsokat, hogy menedékkérelmüket máshol adják be vagy maradjanak Mexikóban, amíg a kérelmüket az USÁ-ban elbírálják.

Biden az egész rendszert indoklás nélkül felszámolta és olyan migránsokat engedett be, akiknek nem volt alapos okuk menedéket kérni. A haiti migránsok az idevágó példa. Nyilván elkeseredett emberek, akik együttérzést érdemelnek. Mégis sokan közülük évek óta Brazíliában vagy Chilében éltek, mielőtt több országon átutazva ideértek volna. Még ha a hazájukban üldöztetéstől is tartanak, számtalan lehetőségük lett volna menedéket kérni azokban az országokban, ahol eddig éltek vagy átutaztak. 

Ez a tünete a kormányzat reflexes rendvédelem-ellenességének, amely során Kamala Harris és Jen Psaki csatlakozott ahhoz a félrevezető médiakampányhoz, amelyben két lovas határrendészt azzal a hamis váddal illettek, hogy haiti migránsokat ostoroztak. A határrendészek nem ostoroztak senkit: gyeplőjük van, nem ostoruk és nem ütötték a migránsokat, akiknek átkelését meg akartak akadályozni a Rio Grandén. 

Bizarr, hogy két olyan szövetségi határrendészből gyártottak főgonoszt, akik illegális bevándorlókat akartak megállítani a Rio Grandénál. 

A híd alatti tábor zsugorodásával egy időben a munkások elkezdték szétszerelni és elszállítani a sátrakat. De a még nagyobb határmenti zűrzavar továbbra is megmarad. 

https://www.nationalreview.com/2021/09/bidens-failure-at-del-rio/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirjaa.blog.hu/api/trackback/id/tr3416698820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.09.26. 11:48:05

Ez tökéletes példája a marxista osztályharc kierőszakolásának. A cél a társadalom megbontása származás alapján. Is. Mivel ugyanez zajlik vallási, nemi és szexuális beállítottság alapján. Minél nagyobb káosz van egy országban, a demokratikusan választott vezetőknek annál kisebb a hatalma, ergo gyengül a demokrácia. Ennek haszonélvezői az elit, az ipar és média valódi urai, akik így szinte szabad kezet kapnak. Ez megágyaz a korrupciónak.

Wildhunt 2021.10.24. 10:01:51

@megamovieboy: kétlem hogy az országban, amelyik legalizálta a lobbizás meg kellene még ágyazni a korrupciónak.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2021.10.24. 11:56:30

@Wildhunt: Ezt már evidenciának veszem. A lobbizás a korrupció legalizálása.
süti beállítások módosítása