HTML

Azt írja a...

Úgy látom, hogy itt, a periférián menthetetlenül belesüppedünk a saját kis közéleti mocsarunkba, miközben a világ ténylegesen fontos és - ha tetszik, ha nem - ránk is hatással bíró eseményeiről nem, vagy alig szerzünk tudomást. Ezen szeretnék kicsit segíteni és közzétenni néhány, általam fontosnak vagy érdekesnek tartott, az angolszász sajtóban megjelenő véleménycikk fordítását. A bejegyzések tehát nem feltétlenül tükrözik az én saját értékítéletemet, de azokat elolvasásra és meggondolásra érdemesnek tartom.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Külföldi véleményformálók véleménye

2021.08.10. 09:06 (F)ordító

Tucker Carlson: A vezetőink húznak hasznot az illegális bevándorlás fájdalmából és káoszából

Címkék: migráció Orbán Viktor USA Magyarország Tucker Carlson

A héten elutaztunk Magyarország déli csücskébe a határ mellé. Hat éve ezen a helyen észak-afrikai és közel-keleti migránsok százezrei hatoltak be Magyarországra, abban a reményben, hogy eljutnak a híresen nagyvonalú jóléti nyugat-európai országokba. Érkezésünk időpontjában a határszakasz csendes és békés volt. 

Nem volt nyoma szenvedő embertömegeknek, sem síró csecsemőknek, sem graffitiknek, szemétnek vagy erőszaknak. 

Pusztán csak egy egyszerű drótkerítés választotta el egymástól a két országot és nem volt sehol senki. Csak madarak és fák. Hogy történhetett ez meg? 

Azért történhetett meg, mert Magyarország egy komoly, modern állam, amely törődik a saját polgárjaival. Magyarország nem kívánja elpusztítani saját magát, nem kívánja bátorítani a bűnözést, a nyomort és a munkanélküliséget a városaiban, ahogyan nem kíván részese lenni a Szíriából menekülőket érintő emberkereskedelemnek sem. 

Ha egy illegális migráns megérkezik a magyar határra, lefényképezik, majd udvariasan visszakísérik a határon túlra. Az egész folyamat mintegy fél óráig tart. Évek óta nem láttam ennél civilizáltabb dolgot. Miközben néztük, arra gondoltunk: ez miért nincs így nálunk, Amerikában? 

A válasz erre az, amint azt tudják, hogy azért, mert a vezetőink nem akarják. Ők hasznot húznak az illegális migráció fájdalmából és káoszából. Amikor a jogrend összeomlik, ők még hatalmasabbak lesznek. Ezért vannak nálunk nyitott határok. 

A nyár közepén nem sűrűn fordulnak elő migrációs hullámok. A mexikói határon a június és a július laza szokott lenni. Túl nagy a forróság. Az idei év azonban más. A világ szegényei rájöttek, hogy Amerikának nincs többé határa. Joe Biden milliókat hívott meg és ingyenes egészségügyi ellátást, oktatást és lakhatást ígért nekik. Ők pedig jönnek. Miért ne jönnének? Önök is jönnének. A migránsok korábban nem látott számban özönlenek a világ minden tájáról, egyedül Brazíliából több ezren jöttek, de érkeznek Afrikából, Ázsiából, a karibi térségből, a Közel-Keletről és egész Latin-Amerikából. 

Az országunk ilyet még sosem tapasztalt. A kérdés az, hogy ez mit hoz az amerikaiaknak. Miként fogja ez a dolog az önök vagy bármelyik amerikai állampolgár életét jobbá tenni? És ha már itt tartunk, miért engedelmeskedne az ember a törvényeknek, amikor a Fehér Ház azt közölte, hogy másoknak nem kell? Ezt egyetlen hatóság sem magyarázta még el. Ugyanakkor a hátrányok már mindenki számára nyilvánvalók, amit megpróbálnak elhallgatni. 

Pár nappal ezelőtt Minnesotában egy kubai illegális bevándorló fényes nappal lefejezett egy nőt, aki a kocsijában ült. Járókelők találták meg a fejét a kereszteződésben a kocsija mellett. Ez egy rémes bűntett, de az a legrémesebb, hogy nem kellett volna megtörténnie. A hatóságok évek óta tudták, hogy a tettes illegálisan él az országban. De nem toloncolták ki, mert jogai vannak. A média még most sem tudósít arról, hogy illegális bevándorló volt. Mert ez hiteltelenítené Joe Biden bevándorlási politikáját. 

Még egyszer, ez nem egy természetes, hanem mesterségesen előállított katasztrófa. Nem egy tornádó, nem isteni tett. A Biden-adminisztráció szándékosan tette ezt. És teszi ma is. Ezért válnak a demokraták hisztérikussá, amikor megemlítik nekik Magyarország nyilvánvaló sikerét a bevándorlás tekintetében. Nem akarják, hogy az emberek megtudják, van alternatívája a körülöttünk terjedő káosznak, mocsoknak és bűnözésnek. Hogy nem kell így tovább élnünk. Sőt, lehetne egy működő államunk is. Csak annyit kell tennünk, hogy megtartjuk a saját törvényeinket. Amiket már korábban megírtak. 

De nem ez történik. Sőt, a kormányzat arra használja fel az amerikai bíróságokat, hogy még több illegális bevándorlót bátorítsanak fel. Joe Biden a bevándorlási tervében újabb dollármilliókat szán olyan ügyvédeknek, akik majd védik az elfogott illegális bevándorlókat. Egy amerikai állampolgárt rövid úton kirúghatnak azért, ha nem oltatja be magát a COVID-vakcinával, de ha valaki beoson az országba, megsérti a törvényeinket, COVID-pozitív és Haitiről, Brazíliából vagy Ghánából érkezik, akkor ingyen kap ügyvédet, ingyen kap lakhatást és ingyen kap egészségügyi ellátást. Egy idő után az ember elkezd töprengeni: mi értelme az amerikai állampolgárságnak? Mi értelme adózni? 

Más, kisebb országok – kevésbé kiváltságos államok – rájöttek a megoldásra. Budapesten nincsenek a parkokban drogfüggők által lakott sátorvárosok. Nincs szemét és emberi ürülék a járdákon. Nem fejeznek le senkit a kereszteződésekben. A BLM nem gyújthat fel egész lakónegyedeket Budapesten. Korábban az amerikaiak is így éltek, mielőtt a vezetőink úgy döntöttek, hogy nem törődnek többé velünk. A magyar kormány azért védi a határokat, mert meg akarja védeni a polgárait. Ez a kormány alapvető feladata. Ez nem egy radikális elképzelés. Korábban ez volt a hétköznapi az egész világon és főképp az Egyesült Államokban, de ma már nincs így. Magyarország miniszterelnöke elmagyarázza. 

„Ez a mi országunk. Ez a mi népünk. Ez a mi történelmünk, ez a mi nyelvünk. Ezt kell tennünk. Persze ha valaki bajba kerül és nincs közelebb hozzá más, csak a magyarok, akkor segítenünk kell neki. De senki sem jelentheti csak úgy ki, hogy oké, ez egy szép ország, ide akarok jönni és itt akarok élni, mert itt jobb az élet. Nem emberi jog ide jönni. Ez kizárt, mert ez a mi földünk. Ez egy nemzet, ez egy közösség, család, történelem, hagyomány, nyelv.”

Ó, hogy ez mennyire bosszantja őket. Család, történelem, hagyomány, nyelv. Gyűlölik, ha ezt mondják nekik. De miért? Ezek jó dolgok. Sőt, ezek azok a dolgok, amelyek egyesítenek egy országot. Különösen egy hatalmas, többnemzetiségű, szárazföldi országot. Szükség van ezekre a dolgokra. Nem nehéz létrehozni egy rendes országot. Nem bonyolult. Csak olyan vezetők kellenek hozzá, akik ilyet akarnak.

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-carlson-leaders-benefit-illegal-immigration

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirjaa.blog.hu/api/trackback/id/tr1616655616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása