HTML

Azt írja a...

Úgy látom, hogy itt, a periférián menthetetlenül belesüppedünk a saját kis közéleti mocsarunkba, miközben a világ ténylegesen fontos és - ha tetszik, ha nem - ránk is hatással bíró eseményeiről nem, vagy alig szerzünk tudomást. Ezen szeretnék kicsit segíteni és közzétenni néhány, általam fontosnak vagy érdekesnek tartott, az angolszász sajtóban megjelenő véleménycikk fordítását. A bejegyzések tehát nem feltétlenül tükrözik az én saját értékítéletemet, de azokat elolvasásra és meggondolásra érdemesnek tartom.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Külföldi véleményformálók véleménye

2021.08.31. 10:09 (F)ordító

Charles Hurt: Biden háborúja – A magzatpózba görnyedő elnök képétől remegnek az ellenségeink

Címkék: USA Afganisztán Joe Biden

Aligha képes egyetlen kép ennél tökéletesebben – és a maga teljességében – elkapni egy elnökség pillanatát. 

A kora miatt megzavarodott, a rémes döntések nyomán kialakult zűrzavar miatt dezorientált és a megválaszolandó kérdések miatt tanácstalan Joe Biden elnök állt a Fehér Ház Keleti Termében, mappáját a melléhez szorította és meghajolt az amerikai nép előtt. Szinte sírva temette a kezébe az arcát és csukta be a szemét.

President Joe Biden pauses as he speaks about the bombings at the Kabul airport that killed at least 12 U.S. service members, from the East Room of the White House, Thursday, Aug. 26, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Pár pillanattal ez előtt a halott fia miatti gyászáról motyogott. Aminek semmi köze nem volt a tárgyhoz. 

Ritkás, ősz haja alatt megcsillantak az öregségi foltok. Pergamenszerű bőre átlátszóra nyúlt a kézbütykein. És a hajtókáján lévő apró amerikai zászló kitűző eltűnt a zakója redői között. 

Kétségbeesett amerikaiak nézték rémülten, ahogy a 78 éves Joe Biden eléjük áll, majd magzatpózba görnyed. 

Csak ennyit tehetett szörnyű döntései után, amelyek alapján még az amerikaiak és szövetségeseik kimenekítése előtt feladtuk az afganisztáni légibázisunkat. És hátrahagyott az ellenségeinknek 80 milliárd dollár értékű hadifelszerelést. 

Pár nappal ez előtt Biden azt mondta, nem lesz semmi gond. Nem lesz olyan, mint Saigon. 

Aztán jöttek a képek a felszálló C-17-es szállítógép futóművén lógó afgánokról. Aztán arról, hogy lezuhannak és meghalnak. 

Valóban nem olyan volt, mint Saigon. 

Ezeket a képeket nem lehet kitörölni az amerikai közvélemény kollektív emlékezetéből. És ezek mindegyike Joe Biden döntéseinek közvetlen következménye. 

A demencia szorításában Biden kapkodva próbálta helyrehozni az általa okozott zűrzavart. Érthetetlen módon még több katonát küldött vissza Kabulba, hogy a már feladott háború utáni katasztrofális kivonulást biztosítsák. Ezzel egy időben a Biden-kormány átadta a táliboknak a Kabulban rekedt amerikai és az elmúlt 20 évben velük szövetséges afgán állampolgárok névsorát. 

A polgári repülőtér falai előtt afgán családok a nyitott szennyvízcsatornán át próbáltak menekülni. 

Egy gyerek is meg tudta volna mondani, mi fog történni. A Biden által visszaküldött katonák a terroristák ágyútöltelékei lettek. A 13 halott, akikről eddig tudunk egyetlen öngyilkos merénylő áldozata lett. 

Kenneth McKenzie tábornok elmagyarázta a küldetést.  

– A repülőtérre lépés előtt ellenőrizni kell az embereket – mondta. – Meg kell győződni arról, hogy nem visznek bombát vagy más fegyvert fel a gépre. 

Mintha ez bármit is megmagyarázna. 

De azért a tábornok gyorsan sikerként próbálta beállítani a reménytelen feladatot. 

– Több mint 5000 amerikai katonát tettünk ki a veszélynek azért, hogy minél több civilt menthessünk meg – dicsekedett. 

Az átvizsgált és légi úton kimenekített 104 ezer főből mindössze 5000 volt amerikai állampolgár. 

McKenzie tábornok ez idáig nem jelezte lemondási szándékát. De a főparancsnokunk annyira azért tisztában van a körülményekkel, hogy összekuporodik és sír, miközben bőrmappáját, mint valami nyunyókát, magához öleli. 

Egy riporter megkérdezte Bident, felelősséget vállal-e a 13 halott miatt. Azt mondta, igen, de előtte azért még egyszer Donald Trumpot hibáztatta. 

Régebben a sajtó eltitkolt volna egy ilyen demoralizáló képet – pont úgy, ahogy Roosevelt elnököt sem mutatták soha a kerekesszékében a II. világháború során. Elvégre a propaganda erős fegyver. 

Manapság a pártos sajtó elrejtett volna egy ilyen képet – még buzgóbban annál, mint ahogyan azt a bűncselekmények bizonyítékaival teli laptopot rejtették el. 

De ezt a képet nem lehetett elrejteni. Amit ráadásul még jobban kihangsúlyozott egy talán ennél is csúnyább kép.

TOPSHOT - US President Joe Biden looks down alongside First Lady Jill Biden as they attend the dignified transfer of the remains of a fallen service member at Dover Air Force Base in Dover, Delaware, August, 29, 2021, one of the 13 members of the US military killed in Afghanistan …

Biden és második felesége vasárnap megjelent a Dover Légibázison, hogy megszemlélje a 13, lobogóval letakart koporsó kirakodását egy Afganisztánból érkező katonai szállítógépből. 

Mindegyik koporsóban egy olyan háború legfrissebb vérontásának áldozata feküdt, amelyet Joe Biden megszavazott – egy olyan háborúé, amelyet Joe Biden alelnökként 8 évig segített felügyelni – és amelyet végül feladott.

Ott áll tehát a főparancsnok, jobb keze a szívén – miközben a bal csuklóján lévő órán megnézi, mennyi az idő. Valahol máshol kellene lennie, valami másik katasztrófát felügyelni.

Amint azt az afgán harcosok gyakran mondják a Joe Biden-féle embereknek: Nektek órátok van. Nekünk időnk.

 https://www.breitbart.com/politics/2021/08/30/charles-hurt-bidens-war-image-of-president-in-fetal-position-has-enemies-quaking/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aztirjaa.blog.hu/api/trackback/id/tr4016675534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása